Så håller du företagets information skyddad på resan

2018-09-035 Minute Read

Vem vet var Carmen Sandiego befinner sig? Folk har försökt hitta henne i årtionden, vilket är oroväckande, men ärligt talat så är hennes förmåga att gömma sig avundsvärd. Hon måste ha väldigt bra resesäkerhetsrutiner. Något som du säkert också vill att dina medarbetare har när de behöver resa och arbeta samtidigt.

I dag, när alla olika slags företag och organisationer samarbetar över hela världen, är det viktigare än någonsin att hålla företagets information säker när stressade anställda reser till nästa destination. Ändå är det svårt att gömma sig i nätverk som kan hackas på grund av den moderna IT-teknikens uppkopplade natur. Här är några tips på hur du kan hålla anställda och deras enheter skyddade när de reser.

Håll de mobila enheterna inkognito

Lite mystik kan vara bra, både när du reser och när du undviker cyberhot. Ett sätt att undvika eventuella hackare är genom bättre hantering av mobila enheter. Smarta verktyg kan hjälpa dig att stärka mobila enheters säkerhet för anställda på resande fot genom att kontrollera vilka företagsdata som kan lagras på mobila enheter, kryptera information för att skydda den mot nyfikna ögon och radera data på enheter som tappas bort eller blir stulna.

Lösningar för hantering av mobila enheter kan också se till att smartphones och surfplattor som är ute på vift får aktuella korrigeringsfiler och viktiga programuppdateringar, även när de befinner sig långt borta. Detta eliminerar sårbarheter som annars skulle lämna dem öppna för attacker.

Skydda alla anslutningar och kommunikationer

Skyddade anslutningar är ett måste för att hålla dig inkognito under resan. En VPN hjälper anställda att arbeta säkert, oberoende av var de befinner sig, samtidigt som företagsägda mobila hotspots ger dem den konnektivitet de behöver för att arbeta.

Säkerställ att dina resande kollegor använder komplexa lösenord för att logga in på distans. Om företaget kräver ett extra säkerhetsskikt kan teknik som biometriska åtkomstlösningar se till att fjärråtkomst är ordentligt reglerad och sekretesskärmar kan göra så att nyfikna åskådare inte ser vad som pågår på datorn. Glöm inte att automatiskt avsluta fjärressioner som har legat oanvända en lång stund. På så sätt kan ingen hoppa på kollegans dator och börja snoka runt efter saftiga bitar företagsdata, när hen går bort för att ta ett telefonsamtal eller fylla på kaffet.

Om kollegorna är på resande fot kan de behöva utnyttja mobila utskrifter för att skicka dokument tillbaka till huvudkontoret eller skriva ut dem där de befinner sig. Åtkomstkontroll och pull-printing-teknik gör att användare kan skriva ut till ett säkert nätverk, enkelt verifiera sig och hämta arbeten när det behövs, även medan de är på väg till destination. På hemmafronten kan IT-tekniker utföra en säkerhetsriskbedömning av utskriftsmiljön och centralt hantera den för att se till att den är så motståndskraftig och hacksäker som möjligt, oberoende av om folk skriver ut från andra sidan världen eller från samma korridor.

Gör resetekniken motståndskraftig

Det finns ínget som känns så frustrerande som ett tekniskt haveri när man är ute och reser. Det är inte heller så roligt för den trötta IT-teknikern på kontoret som måste felsöka ett tekniskt fel tusentals mil bort mitt i natten. Det ligger i allas bästa intresse att göra kollegornas säkerhetsteknik så hållbar och katastrofsäker som möjligt innan de reser iväg på sina äventyr.

Kundhanteringslösningar gör att IT-teamet kan hjälpa resande kollegor som stöter på problem, starta upp en bild från servern på distans, eller justera BIOS-inställningarna om det behövs. När allt är åtgärdat gör åtkomst till viktiga dokument och företagsapplikationer från molnet det enklare för resenärerna att omedelbart återgå till arbetet.

Ibland är det de små sakerna som orsakar de största problemen. Därför är det alltid smart att ge dina kollegor, speciellt resande chefer, extra laddare, elkablar och annan viktig utrustning, så att de inte står där hjälplösa om något går fel. Om kollegan verkligen ska nånstans utan mottagning, där tillgången till elektricitet är oregelbunden eller obefintlig, kan du utrusta dem med solladdare, så att de kan vara anslutna och produktiva under tiden.

Hjälp kollegorna att gömma sig

Du kan ha den mest moderna, säkra tekniken i världen, men om kollegorna inte vet hur de ska använda den är det bara en tidsfråga innan de hittas av hackarna. Därför är det viktigt att förstärka utbildningen om resesäkerhet bland personalen.

Borttappade eller stulna enheter är stora hot under resor, och de kan leda till pinsamma intrång. Men det är inte allt. Även att ansluta till ett oskyddat, öppet trådlöst nätverk är riskabelt, eftersom offentlig wifi-säkerhet är en mardröm. Bara att koppla in en till synes ofarlig USB-sticka i en dator kan också infektera kollegornas enhet med skadliga program och därefter företagets nätverk. Genom utbildning och checklistor kan du ge kollegorna de kunskaper de behöver för att arbeta smidigt och säkert oberoende av var de befinner sig i världen.

Carmen Sandiego vet hur man håller en låg profil när hon reser världen runt. Med lite förberedelse kan dina kollegor också göra det. Smarta lösningar för hantering av mobila enheter, verktyg för säkra utskrifter, katastrofåterställningslösningar och proaktiv utbildning av medarbetare, gör det möjligt för kollegor att åka iväg på sina resor med vetskapen om att deras data och kommunikationer är så diskreta och dolda som möjligt, precis som vår hjältinna Carmen har gjort under alla dessa år.

Lydia Dishman 2018-10-30 4 Minute Read

5 säkerhetsstrategier för att motarbeta cyberbrott i detaljhandeln

För att förbereda sig på det värsta krävs avancerade säkerhetsstrategier och en investering i infrastruktur, personal och processer.

Jasmine W. Gordon 2018-10-26 6 Minute Read

De 5 stadierna efter ett IT-intrång

Återhämtningen efter intrång i din IT-miljö har fem stadier. Tips på hur du kan förhindra framtida incidenter.

Lydia Dishman 2018-10-24 5 Minute Read

3 hacktrender som blev populära 2018

Några av de största hackartrender som tog fart under den första delen av 2018, samt några av de senaste trenderna i hur du kan skydda ditt företag.