Är automatiserad IT den superkraft som ditt team behöver?

2018-08-284 Minute Read

Automatiserad IT, vad innebär det egentligen? För många IT-avdelningar går det varken enkelt eller snabbt att hantera enheter och miljöer, hålla koll på uppdateringar och fixa säkerhetsluckor regelbundet, särskilt när tekniken förändras och blir alltmer komplex för var dag som går. Som IT-chef eller beslutsfattare för ditt företag önskar du antagligen att du kunde komma in som en IT-hjälte och rädda dagen, men det är svårt att göra när du inte har några coola superkrafter. Eller har du det?

Spill ingen tid på att fundera på det omöjliga – allt du behöver är en superkraftlösning som automatiserad IT för att hjälpa teamet att ta hand om det växande antalet enheter på arbetsplatsen.

Undanröj IT:s värsta mardrömmar med automatiserad IT

Även om mobilitet kommer med en massa olika fördelar betyder det också att fler enheter är anslutna till nätverket. För IT-proffs överallt innebär det fler ingångspunkter och potentiella sårbarheter att hantera och dämpa i fler operativsystem och för fler användare. Snacka om mardröm. Det är inte konstigt att IT-proffsen inte sover gott om natten, faktum är att omkring 44 procent av dem inte känner sig säkra på sin förmåga att införa, utnyttja och dra nytta av ny teknik.

Men med automatiserad IT som sidekick behöver du inte utkämpa slaget själv. Om du använder en lösning för enhetshantering, till exempel HPs program Device as a Service (DaaS) kan du hantera tekniken och optimera alla delar av den. Tänk bara vad du och ditt team skulle kunna utföra när både de dagliga uppgifterna och de långsiktiga livscykelbitarna av IT tas om hand automatiskt.

Plötsligt verkar det inte längre så krångligt att hantera din enhetsflotta, eller hur? Genom att samarbeta med en DaaS-partner och implementera automatiserad IT kan du bli den superhjälte som ditt företag behöver. Ditt team behöver inte oroa sig för de där dagliga kontrollerna utan kan istället fokusera på mer strategiska IT-initiativ och erbjuda något som är värdefullt för hela verksamheten. Med andra ord kan IT leda företaget mot banbrytande innovation och total digital förvandling.

Se till att IT-talangerna rör sig framåt

Istället för att spåra och övervaka precis allt som händer i en enhet kan du sätta dig ner med din DaaS-partner och optimera ditt IT-ekosystem. Systemen kan sedan installera uppdateringar och buggkorrigeringar automatiskt så att du kan jobba med nya projekt och lösa större problem. Du kan leda talangerna och hela teamet så att de tar företaget till framtiden. Tekniken finns till för att du inte ska behöva lösa varje litet problem, bara de som är viktiga. Om du redan vet vad du behöver göra för att skydda ekosystemet bör du automatisera det. När automatiska system körs i bakgrunden kommer tekniken att köras snabbare och mer effektivt medan du och ditt team tar hand om nya frågor.

Det här kommer dock inte att lösa alla problem. Automatiseringen kan till exempel inte skapa en kultur av ansvar eller välja ett verktyg före ett annat. Den kan inte ge strategisk vägledning, även om den verkligen kan tillhandahålla information om det. Tyvärr är det bara något som hör till många företags oförmåga att hålla koll på tekniken. Men den goda nyheten är att det är därför verksamheten behöver dig!

När tekniken blir alltmer integrerad både på jobbet och i hemmet går det inte att betona nog hur viktigt det är att ha kompetent IT-personal som kan överlappa gapet mellan tekniken och användarna. Att hantera förändring i ett digitalt landskap under utveckling är en utmaning för alla företag, och en som bara du och ditt team kan hjälpa dem igenom. Och det är det som är den riktiga fördelen med automatiserad IT: De små sakerna tas om hand så att du inte behöver oroa dig. Du kan istället fokusera på att leda företaget till nästa stora sak.

Tektonika Staff 2018-10-11 5 Minute Read

Använd din IT-strategi för att slippa larmtrötthet

Se till att ditt företag har en ordentlig IT-strategi för att slippa larmtrötthet bland personalen. Här får du tips på vad du behöver tänka på för den.

Tektonika Staff 2018-09-21 5 Minute Read

Automatiserad arbetskraft gör att jobbmarknaden förändras

Automatiserad arbetskraft kommer att förändra ekonomin och frågan är hur många jobb som kommer att försvinna och hur många som kommer att förändras.

Lydia Dishman 2018-07-18 6 Minute Read

Skydd mot katastrofer med en IT-katastrofåterställningsplan

Du kan inte alltid planera för en katastrof. Men du kan planera för en katastrofåterställningsplan som hjälper dig att komma på fötter igen.