Var är kärleken för enhetssäkerhet?

2018-08-024 Minute Read

Det var länge sedan vi firade Alla hjärtans dag. Men IT väcker många känslor – både kärlek och hat – alla dagar om året. Vi kan nog enas i ett hat mot irriterande help-desk-frågor, men det är dax att återfå kärleken till teknik som funkar, särskillt verktyg för enhetssäkerhet och annan kritisk säkerhetsteknik.

Du kanske inte är känslokall men det är skurkarna

Hackarna försöker attackera sårbara nätdejtare. Dessa uppvisade en 220 procentig ökning av skadliga URL:er veckan före Alla hjärtans dag (även om de inte tar ledigt resten av året). Säkerhetsforskare har också upptäckt att det massiva Necurs botnätet, bestående av 6 miljoner oskyddade slutpunkter och som är inblandat i allt från skattebedrägerier till banktrojaner, har börjat rikta in sig på dejtingwebbplatser.

Oavsett om du gillar kontorsromantik måste du hålla med om att hackarna bakom Necurs och andra varg-hackare inte förtjänar att vinna, vilket är anledningen till att det är dags att förälska sig i enhetssäkerhet.

3 sätt att få liv i romansen med enhetssäkerhet

Analytiker förutsåg att den globala kostnaden för bedrägeriprogram skulle uppgå till 45 miljarder under 2017. Under de kommande månaderna kommer denna siffra inte att sjunka, speciellt om man beaktar spridningen av utpressningsprogram som en tjänst. Den årliga tillväxten av mobila hot ligger också kring 40 procent, vilket betyder att nätverkets risk för att bli offer för hackare är större än någonsin i år.

Kan du känna passionen för säkerhet öka? Bra! Håll denna energi flödande och rikta den mot att förbättra säkerhetsstrategin så att hackarna inte kan bryta ner dig. Här är tre av de mest älskvärda lösningarna som kan föra samman hela IT-teamet under en holistisk och omfattande säkerhetsstrategi:

1. Använd enheter med inbyggda säkerhetsfunktioner

I en ny studie upptäckte man att 70 procent av alla intrång började från en slutpunkt och inte bara från mobila enheter och datorer. Hackare älskar att lirka sig in i nätverket genom alla typer av kontorsteknik, t.ex. affärsskrivare och kopieringsapparater, som ofta förbises och lämnas oskyddade, vilket gör dem till enkla mål.

Ett av de smartaste sakerna att spendera din säkerhetsbudget på i år kan vara på slutpunktsenheter med inbyggda säkerhetsfunktioner, t.ex. skrivare som har förmågan att självläka efter en attack.

2. Använd kryphålsteknik

Över hälften av organisationerna som undersöktes av Sophos utsattes för bedrägeriprogram under 2017. Av de drabbade företagen använde 75 procent ett uppdaterat slutpunktsskydd. Vad är det som händer?

Enligt forskaren Dan Schiappa berodde de flesta av de lyckade bedrägeriprogramsattackerna på kryphål och majoriteten av företagen använder inte anti-kryphålsteknik i sin säkerhetsstrategi. De smartaste anti-kryphålslösningarna kan skydda organisationen mot de smartaste teknikerna, inklusive dagnoll-attacker på webbläsare eller Flash-sårbarheter.

3. Centralisera IT-styrsystemet

Risken är stor att företag har ungefär en miljard ingångspunkter på nätverket, varav många kan vara förbisedda. Detta inkluderar också skuggslutpunkter eller icke-auktoriserad teknik, som de personliga mobila enheter som anställda tar med sig till jobbet utan att IT-teamet vet om det.

För att kunna kämpa mot bedrägeriprogram och andra hot behöver du koordinera snabbrörlig säkerhetsteknik, processer och personal. Det enda sättet att klara av detta utan att bli tokig är att ha ett centraliserat styrsystem. CSO Online säger att de mest attraktiva lösningarna är:

  • Multifaktorautentisering
  • Anpassade vyer och instrumentpaneler
  • Rollbaserad åtkomstkontroll

Verktyg för slutpunktssäkerhet är en bra utgångspunkt för att förbättra säkerhetsstrategin, men du kan också behöva responsfunktioner för slutpunkterna, saneringsteknik, en slutpunktsagent, detektering av skadliga program m.m. Kom ihåg detta när du stramar åt säkerheten i IT-miljön.

Du behöver inte älska kontorsromantik, men du arbetar troligtvis inom IT för att du älskar kontorsteknik. Rent realistiskt går det inte att undvika det faktum att åtminstone en av dina medarbetare kommer att bli förälskad i en kollega i år och det går inte heller att undvika det faktum att läget för slutpunktssäkerhet är mer kritiskt än någonsin.

Slutpunktslösningar som du kan förälska dig i är ditt största hopp.

Lydia Dishman 2018-10-30 4 Minute Read

5 säkerhetsstrategier för att motarbeta cyberbrott i detaljhandeln

För att förbereda sig på det värsta krävs avancerade säkerhetsstrategier och en investering i infrastruktur, personal och processer.

Jasmine W. Gordon 2018-10-26 6 Minute Read

De 5 stadierna efter ett IT-intrång

Återhämtningen efter intrång i din IT-miljö har fem stadier. Tips på hur du kan förhindra framtida incidenter.

Lydia Dishman 2018-10-24 5 Minute Read

3 hacktrender som blev populära 2018

Några av de största hackartrender som tog fart under den första delen av 2018, samt några av de senaste trenderna i hur du kan skydda ditt företag.