4 sätt småföretagare kan använda molnbaserad utskrift

2018-05-115 Minute Read

Det är tufft att driva företag men att använda molnbaserad utskriftsteknik kan faktiskt ge ett bättre resultat. Statistiken för mindre företag talar för sig själv: att driva ett litet företag är inte för de med svagt hjärta. De flesta företag i Sverige är små med färre än tio anställda (97 procent) och ungefär hälften av dessa överlever fem år. De som inte klarar sig dukar under av alla möjliga olika anledningar, det kan vara alltifrån konkurrens och kassaflöde till att det inte finns en marknad för produkterna eller tjänsterna. Varje investering är viktig.

Småföretagare kan lägga grunden till sin framgång genom att använda smarta verktyg och tekniker, till exempel molnbaserad utskriftsteknik, vilket ger ökad flexibilitet, effektivitet, mobilitet och säkerhet på arbetsplatsen. Med hjälp av den tekniken kan småförtagare skriva ut dokument från vilken enhet som helst så länge de är anslutna till internet, och det här förändrar allt. Den moderna arbetsplatsen ser inte ut som den gjorde för tio år sedan och små och medelstora företag behöver verktyg som det här för att tillgodose sina aktuella behov. Multifunktionsskrivare (MFP:er) är verktyg som kan formas efter de behoven och arbeta med dig istället för teknik som skapar ett hinder som de anställda måste ta sig över.

Här är fyra sätt att som småföretagare använda molnbaserad utskriftsteknik för bättre resultat och för att komma förbi den där femårsgränsen:

1. Uppnå flexibilitet med MFP:er

”Agilitet” är ett modeord som används alltsomoftast. Eftersom allt som rör teknik och innovation händer så snabbt förändras även marknaden snabbt och företagen måste hänga med. Det betyder att de måste anpassa sig i stunden och svara på föränderliga behov.

Äldre generationer av kopiatorer och skrivare (så kallade teknikdinosaurier) var inte direkt byggda för flexibilitet. Vissa enheter kunde bara leverera till vissa skrivare medan andra bara kunde utföra specifika uppgifter. Ganska irriterande, eller hur? Multifunktionsskrivare som HPs multifunktionsskrivare för A3-format är raka motsatsen och stödjer flera olika enheter och kan hantera många olika jobb, storlekar och papper, och allt är säkert. Vad en anställd än kan tänkas behöva kan MFP:er leverera.

2. Ökad effektivitet med nya utskriftshastigheter

Smarta utskrifter gör inte bara att små företag kan anpassa sig snabbare, de ökar även effektiviteten. Inom verksamheter där varje krona och timme räknas kan flaskhalsar kännas som ett enormt hinder. Molnbaserad utskriftsteknik minimerar ineffektiva processer eftersom det går att skriva ut varsomhelst ifrån och automatisera vissa aspekter av utskriftsprocessen.

Med ny teknik skrivs jobben ut snabbare, vilket spar tid och strömlinjeformar arbetsflöden. En skrivare som är utrustad med funktionen HP ePrint gör till exempel att du kan skriva ut ett dokument genom att helt enkelt mejla det till enheten. Molnskrivare erbjuder även bättre kompatibilitet än sina föregångare, vilket förebygger fördröjningar som beror på skrivardrivrutiner. Med andra ord är det precis som att dejta: kompatibilitet är avgörande, och det bör inte kännas så svårt.

3. Främja mobilitet genom molnanslutning

Enligt siffror från Sveriges regering jobbar nästan var tredje anställd hemifrån regelbundet. Det innebär att nästan 1 miljon människor jobbar hemifrån minst någon timme i månaden. Det är väldigt tydligt att alltfler jobbar från andra platser än kontoret, och när de gör det använder de sina egna mobila enheter mer än någonsin.

Vi säger det bara – skrivare som inte stödjer en mobil arbetsstyrka kommer snart att vara föråldrade, om de inte redan är det. Småföretagare kan öka verksamhetens flexibilitet och effektivitet genom att installera skrivare som stödjer mobilitet. Dagens anställda bör kunna göra jobbet när de vill och var de vill, utan att oroa sig för att skrivarproblem kommer att störa deras flöde.

4. Ökad säkerhet med förebyggande funktionalitet

Det är farligt där ute i cyberrymden idag och osäkra skrivare kan innebära stora luckor i säkerhetsinfrastrukturen – luckor som hackare mer än gärna drar nytta av. Enligt IDC kräver enheter som skrivare och kopiatorer samma underhåll, uppmärksamhet och skydd som andra enheter eftersom de är mycket sårbara för angrepp. Det beror på att många företag lämnar dem öppna och åtkomliga för hela företaget av bekvämlighet och för att de ska vara lätta att använda. ”Jag är skeptisk” som Stefan Sauk hade uttryckt det i 90-talets satirprogram Lorry.

Säkerhetsöverträdelser kan orsaka stor förstörelse för små företag och åsamka skador som är svåra att återhämta sig ifrån. Som tur är har molntekniken kommit för att rädda oss. Moderna skrivare kommer med inbakade säkerhetsfunktioner som inte bara skyddar själva skrivaren, utan även hela nätverket med hotdetektering i realtid, automatiserad övervakning och inbyggd programvalidering. Dessa funktioner gör helt enkelt det tunga säkerhetsjobbet så att småföretagare kan fokusera på det de egentligen bryr sig om: att driva sina företag.

I en hård värld behöver småföretagare utnyttja varje chans de har att vara så flexibla och effektiva som möjligt. Det spelar ingen roll hur teknikinriktat ditt företag är – molnbaserad utskriftsteknik passar in i ditt arbetsflöde, inte tvärtom.

Tektonika Staff 2018-09-25 6 Minute Read

7 dataskyddstips för onlinesäkerhet

Du kan ligga steget före när det gäller dataskydd och nätverkssäkerhet. Här kommer några tips som du kan följa för att skydda företagets data.

Joe Hewitson 2018-09-20 4 Minute Read

Enhetssäkerhet – var uppmärksam på riskerna med mobila enhet…

Du behöver inte ens tappa bort din smartphone för att den ska infekteras. Det du verkligen behöver är proaktiv slutpunktssäkerhet.

Tektonika Staff 2018-07-31 6 Minute Read

5 mobilhot du bör eliminera 2018

Mobila enheter använd alltmer på arbetsplatserna trots alla de mobilhot som finns. Läs fem tips på hur IT kan skydda företagets data även i en mobil miljö.