Satsa på hållbar teknik och skrivaråtervinning

2018-03-204 Minute Read

Varför behöver vi hållbar teknik? Tänk dig följande scenario: du är sist kvar på kontoret när du plötsligt känner en vindpust som får dig att rysa till. Du får en kuslig känsla av att du inte är ensam längre. Du vänder dig om och där ser du teknikkyrkogården med högar av trasiga telefoner och gamla apparater som borde ha flyttats från kontoret för länge sedan.

Vi behöver ta IT-hållbarhet och ansvarsfull kassering på allvar, annars kommer vi en dag att ha den här typen av kyrkogård. Gammal teknik som inte återvinns eller kasseras på rätt sätt är alltid skrämmande och alldeles för många kontor har utrymmen (till exempel ett tomt eller oanvänt förråd) där man slänger in hårdvara som har blivit gammal eller inte fungerar och som egentligen borde återvinnas.

Vi ska titta lite på hur du kan förändra dessa mönster och se till att du inte bara återvinner ansvarsfullt, utan även skyddar kontoret genom att ta bort förbisedda ingångspunkter till nätverket.

Bli grön, säker och skyddad

Miljöinriktade företag främjar hållbar teknik och skrivaråtervinning genom erbjudanden om att köpa tillbaka eller donera gammal utrustning på ett säkert sätt. Du kan omvandla gammal teknik till kontanter, ett presentkort, en donation till en lämplig välgörenhet eller helt enkelt sätta tillbaka pengarna i din IT-budget. Även om din gamla utrustning är bortom räddning hjälper vissa företag till med återvinningsalternativ, ett enkelt sätt att värna miljön.

Dessa program har ofta mycket bra alternativ men du bör ändå vara försiktig. Vi har alla hört skräckhistorier om cyberbrottslingar som återställer känslig information från hårddiskar ur bortkastade datorer, skrivare, kopiatorer, ja, i princip vilken tillgänglig slutpunkt som helst. Följ dessa tips för att undvika det:

  • Rensa hårddisken på enheten först och ta sedan bort den fysiskt eller borra hål i den.
  • Förstör data genom att avmagnetisera eller använda shredding.
  • Spara certifikat om förstörelse för eventuell revision.
  • Arbeta med en Device as a Service-tjänst som erbjuder hantering av hårdvara i slutet av livscykeln.

Teknikleverantörer kan ha många olika erbjudanden för att flytta din verksamhet till molnet och förändra din skrivar- och kopieringsupplevelse. Ett exempel är HPs multifunktionsskrivare som erbjuder världens säkraste utskrifter och har miljön i fokus. Tack vare sin process för cirkulär ekonomi sänkte HP sina koldioxid- och vattenavtryck från 2015 till 2016. Den förändringen skedde genom att man förbättrade materialåtervinningen, förfinade sina prenumerationstjänster (till exempel hanterade utskriftstjänster), minskade materialanvändningen överlag, implementerade förnybara energiinitiativ och mycket mer.

Himmelska utskrifter

Molnet är det som gäller om vi pratar om att städa upp kontoret för alltid. Moderna kopiatorer och skrivare kan göra det enklare att dela information och samarbeta samtidigt som allt finns i molnet.

Moderna molnbaserade tekniklösningar ger dig möjligheten att snabbt ersätta och uppdatera kontorskomponenter. Samtidigt innebär det att avbrotten blir färre och att du kan känna dig trygg med att dina data och processer är säkra. Du behöver inte oroa dig för en fysisk teknikkyrkogård på ett tag. Ny hållbar teknik innebär inte bara att du får uppdaterade produkter och säkra processer, den ger dig även många andra fördelar. Här är några funktioner som gör att molnbaserade skrivare och kopiatorer är en smart uppgradering till något mycket bättre än gammal teknik:

  • Reparerar sig själv från attacker i realtid.
  • Förutser service av delar för att undvika för tidigt byte av bläck och toner.
  • Upptäcker automatisk hot för att förhindra intrång och validera programvara.
  • Ger snabbare arbetsflöde, ökad noggrannhet och enkel anslutning för användare inom organisationen.
  • Erbjuder möjlighet att hålla utskriftsjobb i molnet med flera olika autentiseringsalternativ, bland annat kortläsare och QR-koder.

Välj hållbar teknik

Allt det där som kanske inte är så roligt, till exempel att stänga av kopiatorn, beställa färdigtryckta formulär eller uppmuntra användarna att spara pengar genom dubbelsidiga utskrifter kan skötas automatiskt med smart molnbaserad teknik. Vet du vad det betyder? Att du kan ägna mer tid åt de viktiga strategiska aspekterna av verksamheten såsom kundnöjdhet, budget, produktivitet och medarbetarnöjdhet.

Är det inte dags att du ser över hur du återvinner kopiatorer och skrivare? Ut med den trötta gamla utrustningen som står och samlar damm och som ger personalen en känsla av obehag och fräscha upp arbetsplatsen med avancerad molnteknik. Det ger teamet fantastiska möjligheter att dela information och samarbeta för att öka effektiviteten, ta fram innovativa lösningar och skapa en trevlig stämning bland personalen.

Tektonika Staff 2018-09-21 5 Minute Read

Automatiserad arbetskraft gör att jobbmarknaden förändras

Automatiserad arbetskraft kommer att förändra ekonomin och frågan är hur många jobb som kommer att försvinna och hur många som kommer att förändras.

Tektonika Staff 2018-08-28 4 Minute Read

Är automatiserad IT den superkraft som ditt team behöver?

Med hjälp av automatiserad IT kan du bli den superhjälte som ditt företag behöver. Öka effektiviteten och produktiviteten genom att automatisera uppgifter.

Lydia Dishman 2018-07-18 6 Minute Read

Skydd mot katastrofer med en IT-katastrofåterställningsplan

Du kan inte alltid planera för en katastrof. Men du kan planera för en katastrofåterställningsplan som hjälper dig att komma på fötter igen.