Är ditt företag redo för anstormingen av on-demand-tjänster?

2018-02-073 Minute Read

Jag medger att jag är en typisk människa från millenniegenerationen. Jag använder jämnt Amazons ”köp med ett klick.” Jag bokar allt från läkartider till hårklippning via smartphone-appar. Jag kan inte komma ihåg när jag sist beställde hämtmat genom att prata med någon på telefon, och jag åker runt med hjälp av en samåkningsapp. Som en ”äldre person från millenniegenerationen” har jag levt en stor del av mitt liv utan dessa bekvämligheter, men nu är jag beroende av dem.

Och jag är absolut inte ensam. Enligt National Technology Readiness Survey (NTRS) lockar On-demand-tjänster till sig ca 22,4 miljoner konsumenter varje år och genererar 57,6 miljarder USD. Uppgifterna visar också att användarna inte bara är från millenniegenerationen: 30 procent är mellan 35 och 54 år gamla, medan ytterligare 22 procent är över 55.

On-demand-tjänsterna är helt klart inte någon modefluga. Men vad innebär den för framtidens detaljhandel och konsumentbeteende? Hur kan företag utnyttja konsumenternas intresse för on-demand-tjänster? Det här bör du känna till.

Konsumenterna har snabbt tagit till sig on-demand-tjänster

Om du undrar varför och hur personer i alla åldrar snabbt tagit till sig on-demand-tjänsterna är svaret enkelt: internet. När persondatorer hamnade i var mans hem, blev konsumenternas aptit på bekvämlighet omättlig. Faktum är att de också är villiga att betala mer för den. I en studie av Lux Research upptäckte man att folk är villiga att betala 11 procent mer för varje extra skikt av bekvämlighet.

Twitters medgrundare Evan Williams säger ”Om du studerar de riktigt stora fenomenen på internet, inser du att de största är tjänster som gör saker enklare och snabbare, utan att folk behöver tänka.” Om du letar efter ett nytt sätt att utveckla din verksamhet på och öka lönsamheten ska du satsa på bekvämlighet.

Kampen mellan on-demand-ekonomin och traditionella butiker

Trots många fördelar är den snabba utvecklingen av teknikassisterade on-demand-tjänster inte helt smärtfri. Fråga bara Blockbuster och Hollywood Video. Online streaming-tjänster som låter användare hyra eller köpa och omedelbart titta på nästan vilken film eller vilket program som helst, utan att lämna soffan, har gjort videouthyrningsbutikerna överflödiga.

Men bara för att din verksamhet för närvarande är beroende av försäljning i en fysisk butik betyder det inte att den är utrotningshotad. I stället kan du försöka hitta sätt att skapa mer bekvämlighet genom on-demand-erbjudanden, som t.ex. förhandsbeställning online för att effektivisera betalningsprocessen.

Företag som on-demand-konsumenter

Företag kan också utnyttja on-demand-tjänster för att minska utgifterna och öka effektiviteten. Ta till exempel hur on-demand-färgutskrifter kan hjälpa företaget att förnya sitt varumärke. I stället för att skapa din skylt själv, med mindre professionella resultat, kan du själv designa och skriva ut små, attraktiva skyltar. Det fungerar speciellt bra för detaljhandeln, eftersom det gör att du kan rensa lagret och marknadsföra lokala specialerbjudanden utan att behöva beställa och vänta på att huvudkontoret ska skicka skyltarna.

Med det bästa inom färgutskriftsteknik kan du skapa skyltar som korrekt återspeglar ditt varumärke och sedan uppdatera dem när som helst. Ditt företag kan hålla sig relevant med varje marknadsförändring och detta är bara ett sätt som on-demand-tjänsterna kan användas på i ditt företag. Utnyttja din kreativitet, tänj på gränserna och skapa en ny väg framåt.

On-demand-tjänster är här för att stanna. Faktum är att de blir allt vanligare. Den här nya affärsmodellen kan du inte besegra, så det är lika bra att anamma den.

Joe Hewitson 2018-08-15 4 Minute Read

Prognos för tekniktrender: Vad kommer 2018 och framöver?

Vilka nya tekniktrender kan du förvänta dig framöver? Här är några viktiga trender.

Rose de Fremery 2018-08-09 6 Minute Read

Disruptiv teknik kommer att revolutionera IT i sjukvården

Disruptiv teknik som AI kommer att revolutionera IT i sjukvården. Läs om hur det kommer att göra livet lättare för läkare och patienter.

Lydia Dishman 2018-07-24 6 Minute Read

4 verktyg för att förenkla och automatisera arbetslivet

Undvik att lägga för mycket tid på administration. Här får du fyra tips på bra företagsverktyg som hjälper dig att automatisera företagets arbetsflöden.